Extra Jumbo Karides ile iştah açıcı bir lezzet
Bu tarif yaptığımız araştırma ve geliştirme çalışmalarında, karidesin en güzel formu olduğuna inandığımız şekli.
Tarifinizi denedim ve bu lezzet için size teşekkür ediyorum. Gerçekten farklı bir lezzet. –Kadir Kırgız (CMarin Müdavimi)
Bu tarif için, Extra Jumbo Karides Ayıklanmış İthal ürünümüzü tavsiye ediyoruz.
Çıtır Tempura Karides Tarifi
Malzemeler
Yarım paket 1000gr Cunda Marin Kuyruklu Ayıklanmış Extra Jumbo Karides
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Mayonez
Bal
Acı sos
Yapılışı
Karideslerimizi öncelikle kaynamış tuzlu suya 2 dakikalığına atıp çıkarıyoruz ve ardından suyundan süzüyoruz.
Maden suyu, un, nişasta, kabartma tozu, karabiber ve tuzdan oluşan karışımımızı boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Haşlanmış karideslerimizi kıvama gelen sosumuza bandırıp bırakıyoruz.
Mayonez, 1 tatlı kaşığı bal ve biraz acı sos ile ayrı kapta sos hazırlıyoruz.
Kızgın ayçiçek yağına, sosa bulanmış karideslerimizi hızlıca atıyoruz. Altın sarısı ile turuncu renginin arasında iken çıkartıyoruz. Afiyetle yiyoruz.
Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.
Comments