top of page

İsli Uskumru'dan Pate Nasıl Yapılmalı?

İsli Uskumru / Pate, kökeni Fransız mutfağına dayanan bir sunumdur. Fransızca "pâté" kelimesi, "hamur" anlamına gelir ve bu yemek genellikle et, balık veya sebzelerle yapılan bir tür ezmedir.


Bu tarif için, Uskumru Füme (İsli) 1000gr ürünümüzü tavsiye ediyoruz.
Bu tarif için, Uskumru Füme (İsli) 1000gr ürünümüzü tavsiye ediyoruz.

Malzemeler:

  • 1 adet Uskumru Füme (İsli) 1000gr

  • 1/2 su bardağı labne peyniri

  • 1 yemek kaşığı mayonez

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı hardal

  • 1 tatlı kaşığı taze limon suyu

  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)

  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

  • Tuz ve karabiber


Yapılışı:

  1. Uskumruları kaptan çıkarın ve iyice ezin.

  2. Labne peyniri, mayonez, zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.

  3. Karışımı bir mikser veya çatalla güzelce karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.

  4. Karışıma tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hardal da ekleyin.

  5. Hazırladığınız pateyi buzdolabında en az 1 saat kadar soğutun.

  6. Servis yaparken yanında tost ekmeği, kraker veya sebzelerle sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!



 
 
 

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page