Döküm tavada, kömür ızgarasında, mangalda Haşlanmış Yerli Ayvalık Ahtapotu
Bu tarif, Cunda Adamızda 2007 - 2013 yılları arasında ödüllü balık restoranımızda müşterilerimize sunduğumuz Izgara Ahtapot tarifimiz. Denendi, onaylandı ve damakların hafızasında güzel bir yer edindi. Her daim, yerli Ahtapot kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz.
Bu lezzet, beni Midilli Adası'nda sahilde güneşte kurutulmuş ahtapot yediğim güne götürdü. Kusursuz.
– Esin Yılmaz (Cunda Marin Müdavimi)
Bu tarif için, Haşlanmış Izgaraya Hazır Ahtapot Bacakları ürünümüzü tavsiye ediyoruz.
Suyunda Izgara Ahtapot Bacakları (Yerli, Haşlanmış)
Malzemeler
500gr Cunda Marin Izgaraya Hazır Soya Soslu Kekikli Ahtapot Bacakları
Döküm tava, kömür ateşinde mangal, barbekü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı Coğrafi işaretli Ayvalık zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dağ kekiği
1 salkım biberiye
1/2 çay bardağı soya sosu
1 diş ezilmiş sarımsak
Dilimlenmiş yeşil soğan
1/2 limon
Yapılışı
Ürünü derin dondurucudan çıkartın. En az 2-3 saat oda sıcaklığında çözülmeye bırakın. Daha sonra, bir kabın içerisine tereyağını, zeytinyağını, tuzu, ezilmiş sarımsağı, dağ kekiğini, soya sosunu ve yarım limonu sıkın. Buzdolabına en az 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Marinasyondan aldığınız ahtapotları üzerlerinde sos kalacak kadar süzün. Izgaraya biberiyeyi sürtün ve daha sonra koyun. Ardından, yağladığınız zeminde harlı ateşte haşlanmış ahtapot bacaklarını çevire çevire 15 - 20 dakika aralığında ızgarada tutun.
Daha sonra, yanında dilimlenmiş taze yeşil soğan ile direkt olarak servis edin.
Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.
Comments