İsli Ahtapot ve İsli Midyeli Kremalı Calamarata
İtalya'da 350'den fazla makarna çeşidi bulunuyor. Kısa, uzun, spiral, ilmek şeklinde veya mürekkep balığı şeklinde... Söz konusu makarna, Toscana bölgesinde 400 yıllarında biliniyordu. Etrüskler'in yaşadığı yerlerden bir tanesi. Muhtemelen bu kasaba, makarna kullanımını Romalılara iletti ve bu yiyecek İtalya'nın her bölgesine yayıldı.
Bu tarif İtalya kıyılarından Girit'e göç eden, oradan mübadele ile Cunda'ya yerleşen dedemin bize mirası.
– Ali Onay
Bu tarif için, İsli Ahtapot ve Midye Füme (İsli) ürünümüzü tavsiye ediyoruz.
Malzemeler
1000gr ya da 200gr x 2 Cunda Marin Midye Füme
1 paket (500gr) Calamarata makarna
1 küçük paket krema
1 tutam maydanoz
Karabiber ve tuz
Coğrafi Ayvalık Bandrollü Zeytinyağı
Siyah sarımsak
Yapılışı
İlk olarak makarnamızın haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağı döküp kaynar suda 12 - 13 dakika haşlıyoruz. (100gr makarna için 1lt su ve 28gr tuz)
Haşladıktan sonra, makarnamızı süzüyoruz.
İsli Ahtapotumuzu küp küp dilimledikten sonra, ayrı bir tavaya siyah sarımsak, tuz, karabiber, yaklaşık bir küçük paket krema ile 9-10 tek İsli Midyemizi atıp 1 dakika kadar yavaşça kavuruyoruz
Son olarak makarnalarımızın tenceresine bu sosu döküp, ardından makarnamızla nazikçe karıştırıp, 2-3 dakika kadar ısıtıp, 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Sunarken, üzerine maydanoz koyup servis ediyoruz.
Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.
Comentarios