1972, Ayvalık. Teknemizin en önündeki, kurucumuz Fevzi Tavşan
Ali Baba Girit Usulü Sübye ürünümüzün ismini aldığı ve diğer bir çok ürünümüzde katkısı olan, her şeyi borçlu olduğumuz dedemiz, bu ürünü kahvaltısından hiç eksik etmezdi. 2011 senesinde aramızdan ayrıldı.
Restoranımızda misafirlerimize sunmak için güneş ışığında kuruttuğumuz balık pastırmalar, 2010
1924’te Girit’in kıyı kenti Resmo’dan başlayıp, Cunda'ya uzanan balıkçılık geçmişimiz sofralarınızda hayat buluyor...
1924 yılında Girit Adası’ndan Cunda’ya göç eden Hüsnü dedemin hikayesi bu. Girit’in sahil kenti Resmo’da yaptığı balık avcılığı, pişiriciliğine mübadele nedeniyle Cunda’da devam eden dedem, babamla birlikte burada yeni bir serüvene başladılar. 3 kuşağımız sadece balıkçılığı bildi ve denizle hayat buldu. Geçmişimize kulak vererek umut ediyorum ki dedemin yadigarı bu çok kıymetli meslek, Cunda Marin markasıyla; nice kuşakları yetiştirip bu kültürü yaşatamaya devam ederek ve onlara bereketli bir yaşam sunar.
Memleketimiz Cunda Adası'nda öncesinde deniz ürünleri ithalat ve ihracatı, taze balık satımı ile ardından gelen, 6 yıl süren ödüllü balık restoranı işletme tecrübemiz ile tüm deniz ürünlerini hijyenik ve doğal koşullarda, katkı maddesi kullanmaksızın, tüketime hazır ve tüketime 1 işlem kalacak haliyle titizlikle sofralarınıza sunuyoruz. Butik işletmemizde, el emeği ile geleneksel yöntemlerle fabrikasyon sistemlerden uzak olarak üretip sunduğumuz ürünlerimiz, Cunda’dan uzakta kurulan sofraları bile taçlandırabiliyor. Doğanın bize armağanı olan doğal bir koruyucu ve lezzet sağlayıcı filtreli tütsüleme yöntemimizle hazırladığımız deniz mahsüllerimizin leziz aromalı tatlarına doyamayacaksınız…